hm. enpä oikein päivitä tätä kovin usein... :) noh.. on ratsasteltu kaikilla hevosilla monia erilaisia lenkkejä.. Muunmuassa menin nitrolla ekan kerran lampun valossa. :) ja hyvin se (tietenkin) meni. Sitten mainitsemisen arvoinen lienee lauantain lenkki...?
 noh, menimme jällen ratsastamaan Annikan kanssa. ensin menimme liinulla ja sussella. mentiin kieppumaan peltoa ympäri, kun liinun hokit ei menneetkään reikiin ja on vielä niitä ilman (huh, näillä pääkallokeleillä!). sitten tultiin takaisin pihaan ja mietin, että kenet seuraavaksi liikuttaisin.. tulipahan sitten vaan mieleeni, että ainoa, jolla oli hokit jo valmiiksi jaloissa, oli eevamari. niinpä sitten sanoin annikalle, että taidan kyllä nyt ottaa ton eevan, kun ei ole muilla hokkeja. Annika sitten sanoi, että sen haluankin nähdä! Ja niin sitten otin eevan tarhasta ja puin sille liinun varusteet.
 Mentiin pellolle kuitenkin varmuuden vuoksi, outo heppa kun oli alla. Jyri tuli kotiin meidän jättiperheautotorakalla juuri, kun oli tielle päästy, joten tuli sekin todettua, ettei eeva pelkää tiellä ainakaan tavallisia autoja. Pellolla sitten vähän kääntelin ja vääntelin ja hyvin tuntui humma kääntyvän ohjista ja liikkeelle lähti pohkeista (on ravitausta, siksi ei ollut itsestäänselvyys..). Kokeilin pari pientä ravipätkää ja sitten pois pellolta. Saatettiin annikaa parisataa metriä kotoa ja tultiin takaisin. lenkin pituudeksi tuli arviolta 2km josta ravia 200m. :)
 hiukan eeva katseli ympärilleen ja tuntui jännittyneeltä, mutta lopulta kuitenkin käyttäytyi kokoajan ihan rauhallisesti ja oli oikein mukava!
 Niin.. kengittäjä kävi tosiaan nyt... hmm.. pari viikkoa sitten suurinpiirtein.. joulun jälkeen ajattelin joskus tilailla uudelleen. itse sairastelin niin kovasti tässä yhden viikon, että silloin oli havosten liikutus melko heikkoa! Sitten vielä silloin , kun kengittäjä kävi, niin eipä tietenkään  tullut mieleeni, että minulla piti hokit olla itsellä, tai tilattu etukäteen, joten kaikki käyttöhevoset jäi ilman niitä. vaan eevamari sai hokit alleen silloin. reiät porattiin muillekin, mutta nyt kun sairastelut oli osaltani sairasteltu ja pääsin taas tallihommiin, niin reiät oli jo pilalla ja hokit ei menneet. en tiedä, miten ne sit paikalleen sais.. eipä oikein saa varmaan ketään kenkääjääkään pelkästään hokkien takia tänne tuleen, kun ei oikein muutenkaan tahdo saada!
 sitten mennään vaan pellolla kuukausi, tai keksitään jotain nokkelaa, millä nuo hokit saa kiinni!